Over Vesper

Jullie kind is bij ons in goede handen

pexels-ksenia-chernaya-3965546 (1).jpg

Missie

Iedere school in Nederland is verplicht om opvang voor hun leerlingen te regelen, echter is het speciaal onderwijs hierop uitgezonderd. Leerlingen van het speciaal onderwijs hebben over het algemeen meer (positieve) aandacht, structuur en duidelijkheid nodig. Juist voor deze kwetsbare doelgroep is de kinder of buitenschoolse opvang niet beschikbaar. Dit heeft tot gevolg dat ouders noodgedwongen moeten stoppen met werken en/of dat kinderen op dure groepen in de jeugdzorg blijven hangen omdat doorstroom niet mogelijk is. 

 

De missie van Vesper is voor alle kinderen in Nederland passende opvang te bieden, ook voor kinderen met gedragsproblemen en/of een (licht) verstandelijke beperking.

Ontzorgen van Ouders

Als ouder van een zorgintensief kind is het vaak een hele zoektocht om passende hulp te vinden voor je kind. De balans tussen werk, gezin en zorgen voor je kind staat vaak onder spanning. Om de zorg vol te kunnen houden is het belangrijk dat het gezin tijdig ontlast wordt. Hierdoor kunnen ouders even op adem komen en kan er tijd worden gegund aan de andere gezinsleden. Vesper biedt deze tijdelijke ontlasting door een aantal dagdelen in de week de opvang van jullie kind op zich te nemen. Deze tijdelijke ontlasting heeft doorgaans een zeer positief effect op de gezinsdynamiek. 

pexels-cottonbro-3662842.jpg

Het team

Vesper is ontstaan vanuit de liefde voor het kind. Elk kind is verschillend en heeft een andere aanpak nodig om het beste tot zijn of haar recht te komen. Vanuit deze gedachte hebben wij het personeel geselecteerd van Vesper. Professionals die bekend zijn met kinderen die extra aandacht nodig hebben. Deze ervaring hebben zij opgedaan bij zorg instellingen zoals Groei en Glunder, OTT of andere zorg / BSO+ instellingen.