Jullie kind is bij
ons in goede handen

Missie

Vesper BSO+ is vernoemd naar het allereerste kindje dat onze oprichtster Anne-Sophie heeft begeleid: een meisje waarvoor geen passende opvang beschikbaar was.

De missie van Vesper is voor alle kinderen in Nederland passende opvang te bieden, ook voor kinderen met gedragsproblemen en/of een licht verstandelijke beperking.

Aandacht en structuur

Iedere school in Nederland is verplicht om opvang voor hun leerlingen te regelen, echter is het speciaal onderwijs hierop uitgezonderd.

Leerlingen van het speciaal onderwijs hebben over het algemeen meer (positieve) aandacht, structuur en duidelijkheid nodig. Juist voor deze kwetsbare doelgroep is de kinder of buitenschoolse opvang niet beschikbaar.

Dit heeft tot gevolg dat ouders noodgedwongen moeten stoppen met werken en/of dat kinderen op dure groepen in de jeugdzorg blijven hangen omdat doorstroom niet mogelijk is.

Kom even op adem

Als ouder van een zorgintensief kind is het vaak een hele zoektocht om passende hulp te vinden. De balans tussen werk, gezin en zorgen voor je kind staat vaak onder spanning. Om de zorg vol te kunnen houden is het belangrijk dat jullie als gezin ontlast worden. Hierdoor kunnen jullie als ouders even op adem komen en kan er tijd worden gegund aan elkaar. Vesper biedt deze ontlasting door een aantal dagdelen in de week de opvang van jullie kind op zich te nemen. Deze tijdelijke ontlasting heeft doorgaans een zeer positief effect op de gezinsdynamiek.

Translate ยป