Werkwijze

Inschrijvingsproces

We zijn verheugd dat je overweegt om je kind in te schrijven bij onze buitenschoolse opvang +. Het proces is eenvoudig en begint met een online inschrijving via onze aanmeldpagina.

Zodra de inschrijving is voltooid, sturen we je een vragenlijst. Deze vragenlijst helpt ons om te beoordelen of onze Vesper BSO + geschikt is voor je kind. Als uit de vragenlijst blijkt dat je kind geschikt is voor Vesper BSO +, plannen wij op sommige locaties een kennismaking.

Ondersteuning bij PGB-aanvraag

Als uit de kennismaking blijkt dat onze opvang passend is, volgt een startgesprek. Tijdens dit online gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de doelen. Na het startgesprek zal de oudersupport alles in orde maken voor de PGB aanvraag.

Het is belangrijk op te merken dat je als ouder zelf verantwoordelijk bent voor het indienen van de PGB-aanvraag bij de gemeente. Zodra de aanvraag is ingediend en er contact is tussen ouder en gemeente, kunnen we gaan kijken naar een startdatum.

Betaling en startdatum

Je kind kan starten bij Vesper BSO +, met een proefperiode van 6 weken. Voordat je kind begint, sturen we altijd de eerste factuur van de kinderopvangbijdrage. Zodra het PGB-akkoord binnen is, ontvangen we deze graag en zet onze oudersupport een SVB-formulier voor je klaar. Dit formulier moet je uploaden op de website van de SVB. Na verwerking ontvangt onze opvang de betaling van het PGB. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze oudersupport via info@bijvesper.nl of bel 085 060 8837.

Aanmelden

Dagelijkse routine

Zodra de kinderen uit school komen, begint de middag bij Vesper BSO+. Ze krijgen de vrijheid en ruimte om te spelen, hun energie kwijt te raken en vrienden te ontmoeten. Onze speelruimtes zijn schoon, fris en gevuld met uitdagend speelgoed om de creativiteit en sociale interactie te bevorderen.

Aan het einde van de speelperiode zorgen we voor een gezamenlijk eetmoment. Tijdens dit moment delen de kinderen niet alleen een voedzame maaltijd, maar ook verhalen en ervaringen. We hechten waarde aan een gezellige sfeer waarin kinderen zich comfortabel voelen om te eten en te praten.

Na het eten gaan we verder met activiteiten. Elke maand heeft een nieuw thema, en binnen dit thema bieden we diverse activiteiten aan die educatief, recreatief en uitdagend zijn. Of het nu knutselen, sporten, techniek ontdekken of koken is, we streven ernaar om een gevarieerd programma aan te bieden dat aansluit bij de interesses van de kinderen.

Na een dag vol avonturen sluiten we af met ruimte voor vrij spel. Kinderen kunnen ontspannen, genieten van hun tijd met vrienden en nog even hun creativiteit de vrije loop laten. We streven ernaar dat elk kind met een glimlach terugkijkt op zijn of haar dag bij Vesper BSO+.

Veiligheid voorop

De veiligheid van de kinderen staat bij ons voorop. Elke locatie heeft een specifiek veiligheids- en gezondheidsplan. Duidelijke afspraken en protocollen zorgen ervoor dat we adequaat handelen in geval van nood. Onze aanwezigheid op de locatie en heldere regels dragen bij aan een veilige omgeving.

Gezonde maaltijden

Bij Vesper BSO+ zorgen we voor gezonde en gevarieerde maaltijden. We luisteren naar dieetwensen en allergieën, met halal, vegetarische en glutenvrije opties. Op een reguliere middag bieden we twee eetmomenten met onder andere crackers, groente, fruit en verantwoorde snacks. Tijdens vakanties en studiedagen staat een gezamenlijke lunch op het programma.

Communicatie en feedback

Bij Vesper BSO+ hechten we veel waarde aan open communicatie. Ouders ontvangen dagelijkse updates in het ouderportaal en maandelijkse overzichten van de activiteiten. Onze oudersupport staat klaar om vragen, ideeën of uitdagingen te bespreken via info@bijvesper.nl of telefonisch op 085 060 8837.

Translate »