Wat kost BSO voor 2 kinderen?

Wat kost BSO voor 2 kinderen? Als ouder met een kind met een extra hulp zorgvraag ben je vast benieuwd naar de kosten van buitenschoolse opvang +(BSO +) voor jouw gezin. Bij Vesper BSO + begrijpen we dat financiën een rol spelen bij het maken van keuzes voor de zorg en opvang van je kind. Daarom geven we hier een overzicht van de BSO + tarieven voor 2 kinderen in het jaar 2024, inclusief informatie over kinderopvang toeslagen.

Aanmelden

De BSO tarieven voor het jaar 2024

Voor ouders die op zoek zijn naar buitenschoolse opvang voor hun kinderen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de tarieven. De BSO hanteert transparante tarieven, zodat je precies weet waar je aan toe bent. In 2024 is de maximale uurprijs voor de BSO €9,12 euro. De kosten die voor jouw gezin gelden hangen af van de hoeveelheid dagen jouw kind naar de buitenschoolse opvang gaat en of dit korte of lange middagen zijn. Hieronder vind je een overzicht van een aantal voorbeelden van de kosten voor 1 kind op de BSO:

Buitenschoolse opvang pakket 52 weken. (Korte middag)

 • Voor 1 dag in de week: € 243,23
 • Voor 2 dagen in de week: € 486,46
 • Voor 3 dagen in de week: € 729,69
 • Voor 4 dagen in de week: € 972,92
 • Voor 5 dagen in de week: € 1216,15

Buitenschoolse opvang pakket 52 weken. (Continurooster)

 • Voor 1 dag in de week: € 269,04
 • Voor 2 dagen in de week: € 538,08
 • Voor 3 dagen in de week: € 807,12
 • Voor 4 dagen in de week: € 1076,16
 • Voor 5 dagen in de week: € 1345,20

Buitenschoolse opvang pakket 52 weken. (Lange middag)

 • Voor 1 dag in de week: € 302,51
 • Voor 2 dagen in de week: € 605,02
 • Voor 3 dagen in de week: € 907,53
 • Voor 4 dagen in de week: € 1210,04
 • Voor 5 dagen in de week: € 1512,55

Kinderopvang toeslag voor 2 kinderen

De Nederlandse toeslagen maken het voor veel gezinnen mogelijk om de kosten van de buitenschoolse opvang te verminderen. Als ouder van twee kinderen die gebruikmaken van buitenschoolse opvang, kom je mogelijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Deze toeslag is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je gezamenlijk inkomen en het aantal kinderen dat gebruikmaakt van de opvang. Bij Vesper BSO+ staan we klaar om ouders te ondersteunen bij het aanvragen van deze toeslag en het begrijpen van de bijbehorende regels en voorwaarden.

Uiteindelijke kosten

Wat kost BSO voor 2 kinderen? De uiteindelijke kosten van de buitenschoolse opvang + voor jouw gezin kun je alleen berekenen door toeslag aan te vragen bij de belastingdienst. De hoogte van de toeslag die je krijgt is per gezin verschillend, waardoor het niet mogelijk is voor ons om een exact kostenplaatje te presenteren.

Zonder kinderopvangtoeslag: als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag, zul je de volledige kosten van de buitenschoolse opvang zelf moeten dragen.

Met kinderopvangtoeslag: voor veel ouders kan het aanvragen van kinderopvangtoeslag een grote daling in de kosten betekenen. Door gebruik te maken van deze toeslag kun je als ouders een deel van de kosten terugkrijgen, afhankelijk van je inkomen, het aantal kinderen en het aantal opvanguren.

Extra plusbijdrage: voor de buitenschoolse opvang + betaal je een extra bijdrage. De kinderen op deze opvang hebben meer zorg nodig en deze wordt hiervan bekostigd. Afhankelijk van je gemeente kun je deze kosten vergoed krijgen.

Je kind aanmelden bij Vesper BSO +

We hebben de vraag: wat kost BSO voor 2 kinderen niet in zijn geheel kunnen beantwoorden, omdat de kosten situatie afhankelijk zijn. Wel hebben we je een inzicht in het kostenplaatje kunnen geven.

Ben jij opzoek naar een BSO + dan kun je altijd bij Vesper BSO + terecht. Bij Vesper BSO + bieden we hoogwaardige zorg en ondersteuning in een fijne omgeving. Onze ervaren groepsmedewerkers zijn getraind om rust en structuur te bieden, zodat kinderen succeservaringen kunnen opdoen, samen kunnen spelen en hun eigen talenten kunnen ontdekken. Neem vandaag nog contact met ons op en plan een kennismakingsgesprek in.

Contact

Translate »