Ontdek Vesper BSO+: Azra

Gepubliceerd op 11-09-2023 19:01

Even voorstellen

Wij zijn enorm trots op onze collega’s. Samen en als individu brengen zij het verschil voor onze kinderen.
Deze keer stellen wij je voor aan onze Azra!

Zeg Vesper wie ben jij?

Mijn naam is Azra Gillis, 22 jaar oud en ik werk alweer 2 jaar bij Vesper. Superleuk! Ik ben ooit begonnen als stagiaire en doorgegroeid naar Groepsmedewerker en momenteel ben ik werkzaam op locatie Bloeiwijzer. Ik heb mijn diploma (SPH) cum laude behaald en naast studeren houd ik ontzettend van fashion, social media, kickboksen en mindfulness. Lekkere combi!

Hoe is jouw avontuur bij Vesper begonnen?

In mijn vierde jaar van mijn hbo-opleiding was ik op zoek naar een stage. Toen ik Vesper tegenkwam op LinkedIn, sprak de visie me direct aan. Het feit dat Vesper een speciale plek is voor kinderen met een plusje, vind ik buitengewoon inspirerend. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en voelde meteen het vertrouwen, wat erg prettig was. Ik ben toen gestart op de allereerste locatie bij het IJsbaanpad! Ik ben daadwerkelijk begonnen in de beginfase van Vesper. De visie was zeer helder, maar de rest was nog een groot avontuur. We haalden de kinderen nog met de fiets op, stelden zelf het rooster op en deden zelfs de boodschappen onderweg naar huis. Het was geweldig om deze fase te hebben meegemaakt en het is prachtig om te zien hoe alles nu uitstekend georganiseerd is!

Hoe zou jij Vesper BSO+ omschrijven?

Vesper zou ik typeren als een jonge organisatie die divers is, zowel in de samenstelling van de groep als in het team, en waar een overwegend positieve en flexibele sfeer heerst. Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind, is dat we echt als een hecht team functioneren en dat er op de werkvloer een warme en vriendelijke sfeer heerst. Samen beleven we zowel de gemakkelijke als uitdagende momenten. Het is natuurlijk ook fijn dat er zoveel mogelijkheden zijn voor persoonlijke groei. Als groepsmedewerker ben je eigenlijk voortdurend bezig met vooruitdenken, om ervoor te zorgen dat de overgangsmomenten soepel verlopen. 

Hierdoor kunnen de kinderen genieten van een prettige en rustige middag vol plezier, waarbij ze aan zelfvertrouwen kunnen bouwen!

Kan jij mij meenemen in een dag bij Vesper?

Gewoonlijk kom je 45 minuten voor aanvang van de dag naar de groep. Dan bespreek je de dagplanning, de structuur van de dag en welke kinderen aanwezig zullen zijn. In feite neem je alle aspecten door die bijdragen aan een zo soepel mogelijke dag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wie zit naast wie aan tafel.

Vervolgens komen de kinderen in de middag binnen, waarbij we het vooral belangrijk vinden dat ze het eerste kwartier zelfstandig spelen. Dit wordt ondersteund door een wekkertje, wat de kinderen de kans geeft om te ontspannen. We houden ook een check-in, waarbij we polsen hoe ze zich voelen. Dit gebeurt visueel en we beoordelen deze gevoelens niet. Het is niet zo dat je een high five krijgt als je je goed voelt.

Als groepsmedewerker ben je eigenlijk voortdurend bezig met vooruitdenken, om ervoor te zorgen dat de overgangsmomentensoepel verlopen. Hierdoor kunnen de kinderen genieten van een prettige en rustige middag vol plezier, waarbij ze aan zelfvertrouwen kunnen bouwen!

Waar hoop je over 2 jaar te staan met ons?

Ik hoop dat Vesper meer bekendheid gaat krijgen in het werk wat we doen. Bijvoorbeeld dat ouders weten dat kinderen met een plusje bij Vesper BSO+ vriendschappen kunnen opbouwen, vrij kunnen spelen en zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. Als team werken we al hard aan het positief stimuleren van de competenties van de kinderen: hoe mooi is het dat we de belemmerende gedachten van kinderen kunnen omzetten naar helpende gedachten. We horen wel eens dat kinderen de gedachten hebben: Ik ben een mislukkeling. Een helpende gedachte kan dan zijn; van proberen kan ik leren of oefening baart kunst. Het zou daarom erg mooi zijn als we met Vesper BSO+ Nederland kunnen veroveren!

Translate »