Wat is BSO+

Buitenschoolse opvang (BSO) is een belangrijke voorziening voor werkende ouders om ervoor te zorgen dat hun kinderen na schooltijd in een veilige omgeving worden opgevangen. Maar voor ouders van kinderen met een extra zorgvraag kan het vinden van geschikte buitenschoolse opvang een lastiger zijn. Dat is waar BSO+ om de hoek komt kijken en daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag: wat is BSO+?

BSO+ is een vorm van buitenschoolse opvang die speciaal is aangepast voor kinderen met extra een extra hulpvraag. Dit kan variëren van kinderen met een ontwikkelingsachterstand, gedragsproblemen, specifieke leerbehoeften tot kinderen met een handicap. Het voornaamste doel van BSO+ is om deze kinderen een veilige en ondersteunende plek te geven waar ze kunnen groeien en leren.

Aanmelden

Wat is BSO+ en wat is het verschil met reguliere buitenschoolse opvang?

Wat is opvang plus? Een BSO+ onderscheidt zich van reguliere buitenschoolse opvang in de mate van ondersteuning en aanpassingen die worden geboden. In een BSO+ setting zijn er vaak speciaal opgeleide medewerkers aanwezig die bekend zijn met de specifieke behoeften van de kinderen en die in staat zijn om individuele ondersteuning te bieden. Daarnaast worden activiteiten en programma’s aangepast om tegemoet te komen aan de verschillende capaciteiten en interesses van de kinderen.

Wat is BSO+ en wat voor soort activiteiten worden er aangeboden?

Bij BSO+ worden verschillende activiteiten aangeboden die zijn afgestemd op de behoeften en interesses van kinderen met extra hulpbehoeften. Deze activiteiten zijn bedoeld om zowel leuk te zijn als bij te dragen aan de ontwikkeling van elk kind, en daarbij wordt rekening gehouden met wat elk kind kan. Enkele voorbeelden van activiteiten die kunnen worden aangeboden, zijn:

  • Creatief zijn: knutselen, schilderen, tekenen en andere creatieve activiteiten bieden kinderen de mogelijkheid om zich uit te drukken en hun verbeelding te gebruiken.
  • Spelletjes en oefeningen: spelletjes en oefeningen, zoals balanceren, klimmen en zwaaien, helpen kinderen hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en hun zintuigen te stimuleren.
  • Sociale interactie: groepsspellen, teambuildingactiviteiten en gezamenlijke projecten moedigen kinderen aan om samen te werken, communiceren en sociale vaardigheden te ontwikkelen.
  • Educatieve activiteiten: activiteiten zoals voorlezen, puzzels maken, educatieve spelletjes spelen en dingen ontdekken over wetenschap geven kinderen de kans om nieuwe dingen te leren en beter te worden in leren.
  • Buitenspelen: buitenactiviteiten zoals sport en spel, natuurverkenning en tuinieren stimuleren lichamelijke activiteit, bevorderen gezonde levensstijlgewoonten en versterken de band met de natuur.
  • Rustige activiteiten: voor kinderen die behoefte hebben aan een moment van ontspanning en rust, kunnen rustige activiteiten zoals lezen, puzzelen of mindfulness-oefeningen worden aangeboden.

Door een gevarieerd aanbod van activiteiten aan te bieden, kunnen kinderen met extra hulpbehoeften hun interesses ontdekken, nieuwe vaardigheden ontwikkelen en positieve ervaringen opdoen in een ondersteunende en stimulerende omgeving.

Wat is BSO+? Bij Vesper BSO+ kunnen we je helpen

Bij Vesper BSO+ staan we klaar om jouw kind te verwelkomen voor een buitenschoolse opvang plus. We begrijpen dat het vinden van de juiste buitenschoolse opvang een uitdaging kan zijn, vooral als jouw kind extra zorg nodig heeft. Maar we willen dat je weet dat je niet alleen bent. Ons toegewijde team staat klaar om jou te ondersteunen en jouw kind te helpen gedijen. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe Vesper BSO+ jouw gezin kan ondersteunen.

Contact

Translate »