Ontdek Vesper BSO+: Sander

Gepubliceerd op 18-10-2023 21:10

Even voorstellen

Wij zijn enorm trots op onze collega’s. Samen en als individu brengen zij het verschil voor onze kinderen.
Deze keer stellen wij je voor aan onze Sander!

Zeg Vesper wie ben jij?

Mijn naam is Sander van den Heuvel, ik ben 29 jaar en woon in Hoevelaken. Momenteel ben ik werkzaam als Groepsmedewerker plus op Crailoo (locatie Hilversum). Ik houd erg van sporten, zo voetbal ik 3 keer in de week en is zaterdag dan ook echt voetbaldag. Uiteraard incl 3e helft! Daarnaast fitness ik en ben ik graag met veel mensen om mij heen. Ik houd van gezelligheid! Ik heb in eerste instantie de opleiding tot Elektricien gevolgd, maar dat was niet helemaal mijn ding. Uiteindelijk heb ik mijn diploma gehaald om met specifieke doelgroepen te mogen werken en ben ik begonnen bij Vesper. 

Hoe ben je bij Vesper terechtgekomen?

Voor ik bij Vesper begon, heb ik eerst autistische kinderen begeleid, daarna werkzaam geweest op een woongroep en toen op een half open/ half gesloten groep bij Jeugdzorg. Uiteindelijk werd ik benaderd door de recruiter van Vesper en dat was een match. Zo ben ik bij Vesper terechtgekomen. 

Wat vind je het leukst aan je werk bij Vesper?

Ik vind het heel leuk om op de groep te staan, maar doordat ik Groepsmedewerker plus ben is het ook lekker afwisselend met de taken eromheen. Daarnaast is het werken met deze doelgroep superleuk, je krijgt erg veel voldoening uit je werk. In het begin zijn kinderen heel stil bijvoorbeeld, en nu komen ze gedag zeggen, durven ze fouten te maken en kunnen ze grenzen aangeven. Het is mooi om te zien hoe kinderen met TOS na verloop van tijd zich beter kunnen uitdrukken. Die groei zien is heel mooi! 

Hoe zou je Vesper omschrijven?

Vesper is een leuke leerzame plek, waar je zowel als kind maar ook als begeleider jezelf kan ontwikkelen. Als Groepsmedewerker plus heb ik veel extra taken en krijg ik de kans mijn ‘’eigen’’ vestiging te draaien. Hierdoor leer ik vooruit denken en het grote plaatje overzien, maar ben ik ook verantwoordelijk voor moeilijke cases naar bijvoorbeeld ouders toe. Het is fijn dat we binnen Vesper een Pedagogische coach hebben waar je specifieke situaties mee kan bespreken. 

Hoe zou jij jezelf omschrijven als Groepsmedewerker plus?

Ik ben niet snel gek te krijgen en heb daardoor denk ik een bepaalde rust waardoor ik collega’s de ruimte kan geven om ideeën in te brengen etc. We hebben daardoor een hele open houding om feedback te ontvangen en te geven. Naar de kinderen ben ik denk ik een hele stabiele factor. Ik ben er 5 dagen in de week, dus dan ben je wel echt de veilige haven voor de kinderen. De kinderen weten wat ze aan me hebben.

Wat is het mooiste moment dat je met een kind op de BSO hebt meegemaakt?

Terugkomen van vakantie en dat je dan te horen krijgt; ik heb je gemist meester. Dat geeft je toch wel het gevoel dat je veel betekend voor de kinderen hier op de groep!

Waar hoop je dat we met Vesper over 5 jaar staan?

Het zou sowieso mooi zijn als we nog meer kinderen kunnen opvangen en met elkaar Vesper kunnen laten groeien.Ook zou het mooi zijn als we nog meer verbinding opzoeken om de expertise te delen. Zodat we dat wat we meemaken op de groep, met elkaar delen om zo n’g beter te worden en een nog hogere kwaliteit te leveren. 

Translate »