Praktische informatie

Alles wat je moet weten over Vesper BSO+

Vrije collage

Vergoedingen

De kosten voor de BSO+ van Vesper bestaan uit twee delen. Het eerste deel is de normale kinderopvangbijdrage. Het tweede deel is een plus bijdrage voor de kleine groepen en inzet van gespecialiseerde pedagogische medewerkers,  dit bedrag is afhankelijk van de af te nemen uren.

Kinderopvang bijdrage

Bij Vesper kun je gebruik maken van de kinderopvangtoeslag regeling van de overheid. Voor 2021 heeft de overheid de maximale tarieven vastgesteld voor buitenschoolse opvang op €7.31 per uur. Afhankelijk van de regio vraagt Vesper een bijdrage aan ouders tussen de €7.31 en €8.50 per uur. Voor een proef berekening van de te ontvangen toeslag verwijzen we je graag door naar de website van de belastingdienst: 

https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

 

Plus bijdrage

Daarnaast hanteert Vesper een vergoeding voor de  gespecialiseerde zorg voor jullie kind.

 

In de regio Gooi & Vechtstreek betaalt de gemeente deze plus bijdrage middels een indicatie, welke kan worden aangevraagd bij een jeugdconsulent. Meer informatie vind je op https://www.jggv.nl. Of neem contact op via info@jggv.nl of (035) 692 6350.

 

In de regio Amsterdam kan je dit bedrag zelf bijdragen of vergoeden middels een persoonsgebonden budget (PGB). Een PGB dient door jullie zelf te worden aangevraagd. Meer informatie vind je op https://oktamsterdam.nl of neem contact op via de ouder en kindadviseur bij jullie op school. 

 

Bij een PGB aanvraag doorloop je de volgende stappen: 

1. Zoek contact met de ouder en kindadviseur van jullie school en plan een afspraak.

2. Neem contact op met Vesper voor een kennismakingsgesprek. Samen maken we een persoonlijk begeleidingsplan en vullen we het pgb plan in. 

3. Lever het persoonlijke begeleidingsplan en het pgb plan aan bij jullie ouder en kindadviseur. Het PGB wordt aangevraagd onder het informele tarief.

4. Zodra de PGB (mondeling) is goedgekeurd kan jullie kind starten op de BSO+. De doorlooptijd is gemiddeld acht weken. 

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Openingstijden & afmelden

Onze BSO+ locaties zijn geopend van 14.00 tot en met 18.30 uur in de schoolweken. In de vakantieperioden en studiedagen zijn wij geopend van 08.30 tot en met 18.30 uur. 

Mocht je kind ziek zijn of ga je op vakantie en is je kind niet aanwezig op de contractdagen? Dan kan je 48 uur van te voren je kind opgeven als afwezig en ontvang je Vespercredits. Deze Vespercredits kun je inzetten op een andere dag voor extra opvang. Echter is dit alleen mogelijk als er voldoende opvangplekken zijn die dag. 

Vespercredits zijn na ontvangst geldig voor een periode van 4 maanden.

Wooden Toy Train
pexels-cottonbro-3661227.jpg

Contractvormen

Vesper school & vakantie pakket​ (52 weken)

Bij het Vesper school en vakantie pakket heb je het hele jaar recht op buitenschoolse opvang op de vaste dagen die door jullie zijn aangevraagd. Zowel gedurende de schoolweken,  schoolvakanties en op studiedagen.

48 weken pakket

Bij het 48 weken pakket heb je recht op buitenschoolse opvang in de schoolweken op de dagen waarvoor je het contract hebt afgesloten en op de studiedagen. Daarnaast krijg je (afhankelijk van de school van het kind) ook gemiddeld 8 weken opvang in de vakantie. Uiteraard is ook mogelijk om extra dagen aan te vragen. Echter worden deze alleen geaccepteerd als er voldoende plek is.

Zaterdag opvang pakket

Om ouders en het gezin ook in het weekend te kunnen ontlasten bieden wij zaterdag opvang aan van 10.00 tot 17.00 uur op de vaste opvang locaties. De zaterdagopvang kan naast het Vesper school & vakantie pakket of het 48 weken pakket worden afgenomen.